Geen producten (0)
Geen producten (0)

Drakenbloed

€ 9,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Omschrijving

Drakenbloed - Dracaena draco 

De uit de vrucht van de Drakenbloedboom gewonnen hars geldt op de Canarische Eilanden als medicijn met fantastische werking. Drakenbloed wordt als magisch beschermend middel gebruikt. Met de adem van de draak bedekt men het lichaam om het zo te beschermen tegen demonen en negatieve energieën.
Drakenbloed wordt vaak toegevoegd aan wierook mengsels om hun kracht en effectiviteit te versterken, bijvoorbeeld Liefdeswierook. Sheik Nefzaui noemde het in zijn oosterse liefdesleringen als onderdeel van erotische recepten. Drakenbloed vervliegt snel en geeft een aangename, fijne geur.

Drakenbloedboom - Dracaena draco

De Drakenbloedboom (Dracaena draco) is een boom die van nature voorkomt op de Canarische Eilanden, Kaapverdië en Madeira. Momenteel is de boom (het is eigenlijk een plant)  vrijwel niet meer in het wild te vinden. De tot 12 m hoge plant wordt gekarakteriseerd door een of meerdere stammen met een dichte, parapluvormige kroon met dikke bladeren. Het is een langzaam groeiende plant die er tien jaar over doet om een hoogte van 1 m te bereiken.
Omdat de plant een eenzaadlobbige is, heeft deze geen jaarringen. De leeftijd van de plant kan alleen geschat worden aan de hand van het aantal vertakkingen. Van de planten wordt aangenomen, dat ze duizenden jaren oud kunnen worden. Het oudste, bekende exemplaar groeit in Icod de los Vinos op het noordwesten van Tenerife.
Als de bast wordt ingesneden of de bladeren worden gekneusd, scheidt de plant een roodachtig hars uit, dat bekendstaat als drakenbloed. Dit werd gebruikt door de Romeinen en middeleeuwse alchemisten. De mensen geloofden dat het bloed was van Europese draken.


Guanches

Op de Canarische eilanden speelde de drakenbloedboom een belangrijke rol in het religieuze leven van de oorspronkelijke bewoners, de Guanches. Ook gebruikten zij het sap van de boom als helend smeersel en om hun doden te balsemen.
In de Middeleeuwen bracht men het sap in verband met hekserij omdat het, aan de lucht blootgesteld, oranjerood kleurt. Vandaar de naam drakenbloed. Drakenbloed werd recentelijk nog gebruikt voor medicinale en cosmetische doeleinden en verder als kleur- of verfstof. Italiaanse vioolbouwers, bijvoorbeeld, voegden het toe aan de lak van door hen gebouwde instrumenten.


Drakenbloed en Magie

Magiërs en heksen die zich verdiepen in hun ingrediënten en nauwkeuriger en effectiever resultaten willen bereiken geven altijd de voorkeur aan de echte Drakenbloed Inkt gemaakt van de rode hars van de Dracaena soorten. Ze zouden je zeggen dat dit een van de meest gebruikte magische stoffen is die niet gemakkelijk kan worden vervangen!
De magische eigenschappen van de echte Draceana hars is uniek. Verbrand in vlammen, gepoederd in kruidenmengsels, toegevoegd in magische drankjes en Elixirs en natuurlijk wordt het gebruikt als de meest krachtige magische inkt. Er is geen magische inkt meer beroemd, krachtiger en vaker gebruikt dan Drakenbloed Inkt!
Drakenbloed Inkt wordt gebruikt om Runes te schrijven, om zegels en sigils te trekken, om talismannen te maken en bij elke spreuk of wens die een magische inkt vereist. Moet er iets geschreven worden dan is Drakenbloed Inkt het eerste ding dat verschijnt in het hoofd van een magiër of heks.
Zowel Dracaena als Daemonorop harsen worden geëtiketteerd en verkocht als Drakenbloed. Sommige leveranciers verkopen op grote schaal zelfs rode harsen van andere planten omdat dit een lucratieve handel is. Dit komt omdat Dracaena hars vrij zeldzaam - en dus duur is - in vergelijking met andere rode harsen.

 

Inhoud: 1-2 gram

Ook interessant

€ 3,95