Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2
 

Borniet

€ 8,50 (inclusief btw 21%)
Niet op voorraad
Omschrijving

Werking

 

Borniet is een edelsteen die al velen eeuwen wordt gebruikt door heksen, magiers en mediums. Naast het mystieke uiterlijk zijn het vooral de capaciteiten van de steen die geroemd worden. Het versterkt innerlijk weten en psychische vaardigheden (psychic). Borniet helpt visualiseren, een eigen werkelijkheid creeeren, zorgt voor een diepe meditatie en wordt gebruikt in tal van Wicca rituelen. Borniet wordt ook wel pauwenoog, pauwerts of Chalcopyriet genoemd, hoewel deze laatste eigenlijk iets anders is.

Zo wordt de steen voor het voorhoofdschakra (3e oog, intuitie) gehouden terwijl de woorden ‘Ik huisvest grote kracht en wijsheid in mijn zijn’ worden uitgesproken om spirituele gaven te verhogen. Ook wordt het gebruikt om astraal te reizen en in meerdere plekken tegelijk te zijn. Het zorgt hierbij ook voor een veilige verbinding.

Het wezen van Borniet is bezorgd over al het leven op aarde en vraagt rechtvaardigheid en gelijkheid voor allen. Op psychisch vlak zet de steen negativiteit om in positiviteit terwijl het tegelijk ook beschermt tegen de negatieve gedachten en overtuigingen van anderen. Borniet leert dat obstakels nooit echt groot zijn en hoe deze te overkomen. Ook geeft het een geluksgevoel. Het helpt ook bij traumatische ervaringen; het geeft inzicht in het waarom en brengt acceptatie waardoor de wijze les die achter het trauma schuilt geleerd kan worden.

Een heuse Aquarius steen ook nog eens want Borniet integreert lichaam, geest en ziel terwijl het alles wat niet meer nodig is laat gaan. Hierdoor is het een uitermate geschikte steen bij wedergeboortes.

Op fysiek vlak helpt Borniet bij het herstel van onder anderen het cellulaire geheugen, cellulaire structuren, de stofwisseling, oververzuring, zwellingen en de opname van Kalium. Het lost verder kalkafzetting op en helpt tegen krampen.

In Borniet is vaak zilver terug te vinden. De aanwezigheid van dit mineraal versterkt het zilveren koord dat de verfijnde lichamen met het fysieke verbind. Met andere woorden zorgt het ervoor dat er na astrale reizen of readings veilig kan worden teruggekeerd naar het lichaam.

 

Toepassingen

 

Houdt de steen voor het 3e oog voor inzichtgevende meditaties of readings. Op de Thymus (klier van het hart chakra) gedragen helpt de steen om healings te ontvangen of geven.

 

Weetjes

 

Borniet wordt ook wel pauwenoog, pauwerts of Chalcopyriet genoemd, hoewel deze laatste eigenlijk iets anders is. Borniet is een belangrijk koper erts. Het zit tot 68% vol met koper. Verder zit er veelal ook veel Pyriet en Zilver in de steen.

Ook interessant

€ 39,95