Geen producten (0)
Geen producten (0)

Calciet

€ 22,50 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Netto gewicht 0,26 Kg
Afmetingen (l,b,h) 7,30 x 5,10 x 4,50 cm
Omschrijving

Algemene informatie

Seleniet kan puur wit, oranje, bruin of groen van kleur zijn. De ook wel satijnspaat genoemde steen is transparant en is fijn of wat grover geribbeld. Aangezien seleniet een gipskristal is is het belangrijk het kristal niet te veel in aanraking te laten komen met water. Het lost dan namelijk op. Twee opvallende selenietsoorten zijn de woestijnroos en de vissenstaartseleniet, zo genoemd vanwege het vissenstaartachtige voorkomen van de steen. Meer informatie over woestijnroos vind je hier.

Werking

Seleniet is een hele spirituele steen en werkt beschermend en inzichtgevend. Het is een goede steen om bij je te dragen als je spiritueel bezig bent. Het bevordert contact met engelen en gidsen en vergemakkelijkt meditatie, telepathie, divinatie (waarzeggerij) en mediamieke gaven. Het werkt aardend als met hogere energieën gewerkt wordt en beschermt en reinigt de aura. Seleniet stimuleert een heldere geest en geeft inzicht in je levenslessen. Het bevordert rust, balans en vrede in jezelf en je omgeving. Fysiek heeft het een positieve werking op de ruggengraat, epilepsie en borstvoeding en remt het effect van vrije radicalen.

Naast de algemene eigenschappen van seleniet hebben groen seleniet, oranje seleniet en vissenstaart seleniet de volgende aanvullende eigenschappen:

Groen seleniet versterkt je gevoel van eigenwaarde en heeft een goede invloed op de effecten van ouder worden.

Oranje seleniet is een goede steen om mee te aarden als je met engelen werkt. 

Vissenstaartseleniet werkt rustgevend, vermindert spanningen en zorgt voor emotionele balans. De steen vergemakkelijkt het contact met engelen en heeft een positieve werking op de zenuwen.

Verzorging

Seleniet kan niet gereinigd worden door de steen onder stromend water te houden. De steen lost namelijk op als ze in contact met water komt. Seleniet hoeft ook niet vaak gereinigd en opgeladen te worden vanwege haar zelfreinigende eigenschappen. Hierdoor kan de steen ook gebruikt worden om andere edelstenen mee te reinigen en op te laden. Toch is een goed idee om seleniet af en toe een nacht in het maanlicht te leggen zodat ze optimaal haar werk kan doen.

Toepassingen

  • Seleniet is een uitstekende steen om mee te mediteren.
  • Het kristal kan in een kamer geplaatst worden om een vredige atmosfeer te creëren.

Sterrenbeeld

Stier

Chakra

Kruinchakra (7e)

Etymologie

Seleniet is genoemd naar Selene, de Griekse godin van de maan.

Vindplaats

Seleniet wordt o.a. gevonden in de Verenigde Staten, Mexico, Rusland, Duitsland en Frankrijk.

Chemische eigenschappen

Samenstelling: CaSO4·2H2O, hardheid: 2 & dichtheid: 2,3.

Ook interessant

€ 220,00
€ 125,00
€ 42,00