Geen producten (0)
Geen producten (0)

Malachiet met azuriet

€ 49,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd 3-5 werkdagen
Specificaties
Netto gewicht 0,42 Kg
Afmetingen (l,b,h) 7,80 x 6,80 x 5,30 cm
Omschrijving

Algemene informatie malachiet

Malachiet is geelgroen tot zwartgroen en is doorschijnend met een glasachtige tot zijdeglans.

Werking

Malachiet is een krachtig werkende steen. Het beschermt tegen straling, vervuiling, ongevallen en andere bronnen van negatieve energie en gevaar. De steen brengt emotionele balans en stabiliteit en maakt weerbaarder. Het vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen. Hierdoor helpt het om positieve veranderingen te maken en blokkades, remmingen en negatieve gedragspatronen los te laten. Malachiet versterkt empathie en begrip en stimuleert gezonde en gelijkwaardige (vriendschappelijke) relaties. Fysiek werkt het ontgiftend, bloeddrukverlagend en versterkt het immuunsysteem en het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Daarnaast kan malachiet helpen bij astma, artritis en artrose, botbreuken, epilepsie en problemen aan het hart en de bloedvaten. De steen is met name heel geschikt voor vrouwen omdat het een positieve werking heeft op de vrouwelijke geslachtsorganen, (pre)menstruele klachten, vrouwelijke seksuele problemen (met name met een emotionele of traumatische achtergrond) en ondersteunt bij een bevalling.

N.B.: Malachiet kan in uitzonderlijke gevallen lichte hartkloppingen veroorzaken; verwijder het dan meteen en vervang het door rozenkwarts ofrhodoniet.

Verzorging

Omdat malachiet veel negatieve energie absorbeert moet de steen regelmatig gereinigd worden. De steen niet reinigen met water of zout want het kan hier door aangetast worden. Onder invloed van (fel) zonlicht kan malachiet zijn kleur verliezen. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Toepassingen

  • Malachiet kan op of bij het lichaam gedragen worden.
  • De steen kan op een plek op het lichaam gelegd worden waar de werking nodig is.
  • Het kan op de plexus solaris gelegd worden om negatieve emoties te absorberen (daarna goed reinigen!) .
  • Malachiet kan verwerkt worden tot een zeer krachtig werkend elixer. Daarom met een zeer lage dosis beginnen of beperken tot uitwendig gebruik. Bij het maken van het elixer mag de steen niet in contact komen met water want dan wordt het giftig. Meer informatie over het maken van edelsteenwater kun je hier vinden.

Chakra

Hartchakra (4e)

Sterrenbeeld

Schorpioen

Chemische eigenschappen

Samenstelling: Cu3(CO3)2(OH)2, hardheid: 3,5-4 & dichtheid: 3,9-4.

 

Algemene informatie azuriet

Azuriet is een donkerblauwe doorzichtig tot doorschijnende steen en heeft een glasachtige glans. Azuriet in graniet wordt ook wel K2 jaspis genoemd.

Werking

Azuriet is een sterk inzichtgevende en geneeskrachtige steen. De steen reinigt en stimuleert het derde oog (voorhoofd chakra) en stimuleert hiermee psychische en intuïtieve ontwikkeling en inzichten. Op emotioneel gebied helpt azuriet bij angsten en fobieën, stress en verdriet. Lichamelijk heeft azuriet een sterke geneeskrachtige werking en heeft met name een positieve werking op de keel, tanden, nieren, galblaas, lever, milt, schildklier en botten. De steen heeft een reinigende werking op zowel lichaam, geest als de chakra's.

Verzorging

Azuriet kan beter niet met water gereinigd worden. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Toepassingen

  • Azuriet kan direct op de huid gelegd of gedragen worden.
  • Het kan gebruikt worden als meditatiesteen (eventueel op het voorhoofd leggen).
  • De steen kan verwerkt worden tot een elixer.

Chakra

Voorhoofd chakra (6e)

Sterrenbeeld

Boogschutter

Etymologie

Azuriet komt van het Perzische woord lazaward = blauw.

Vindplaats

Azuriet wordt o.a. gevonden in de Verenigde Staten, Australië, Frankrijk en Namibië.

Chemische eigenschappen

Samenstelling: Cu3(CO3)2(OH)2, hardheid: 3,5-4 & dichtheid: 3,8.

Ook interessant

€ 220,00
€ 125,00
€ 42,00