Geen producten (0)
Geen producten (0)

Bariet geode met rookkwarts

€ 179,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd 3-5 werkdagen
Specificaties
Netto gewicht 0,37 Kg
Afmetingen (l,b,h) 5,60 x 8,50 x 7,10 cm
Omschrijving

Parchtig en zeldzaam stuk bariet in een geode van rookkwarts.

Algemene informatie bariet

Bariet is een barium-sulfaat en behoort tot de sulfaten. Het kan o.a. kleurloos, wit, geel, grijs en blauw zijn. Het is transparant, doorschijnend of opaak en heeft een glas- of parelglans. Bariet is niet oplosbaar in water, zuren en basen.

Werking

Bariet maakt onafhankelijk en helpt je in je kracht staan. Het stimuleert je om je leven in eigen hand te nemen, om voor jezelf op te komen en maakt minder verlegen. De steen helpt je je levensdoel vinden en waarmaken. Daarnaast werkt het vitaliserend en heeft een positieve werking op chronische vermoeidheid, uitputting, depressie en neerslachtigheid en verslavingen. Het stimuleert dromen en het onthouden van dromen en is een goede steen om mee te mediteren. Bariet heeft een positief effect op het geheugen, de hersenen en het zenuwstelsel.

Verzorging

Bariet kan beter niet met water gereinigd worden. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Chakra

Zonnevlecht chakra (3e) & keel chakra (5e).

Etymologie

De naam bariet komt van het Griekse woord barys wat "zwaar " betekent. Dit vanwege het uitzonderlijk hoge gewicht voor een niet metaalhoudend mineraal.

Vindplaats

Bariet is een veel voorkomend mineraal en wordt o.a. gevonden in China, Europa (o.a. Engeland, Duitsland, Spanje), VS, Bolivia en Australië.

Chemische eigenschappen

Chemische formule: BaSO4, hardheid: 3 - 3,5 en dichtheid: 4,5.

 

Algemene informatie rookkwarts

Rookkwarts is een doorzichtige steensoort met een glasachtige glans die heel lichtbruin tot zwart van kleur kan zijn. De steen behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie.

Werking

Bescherming, aarding en ontspanning.

Rookkwarts is een sterk beschermende, aardende en ontgiftende steen (lichaam, ziel en geest). Het is bij uitstek een goede steen om te dragen bij klachten gerelateerd aan stress en in belastende situaties. De steen helpt ontspannen, loslaten en accepteren, weerstand bieden tegen stressvolle invloeden en zorgt voor geestelijke (veer)kracht. Rookkwarts heeft hierdoor ook een gunstige werking op angst (met name faalangst), nachtmerries, depressie en suïcidaliteit. De steen stimuleert een nuchtere, pragmatische en positieve houding en bevordert de concentratie. Rookkwarts beschermt tegen negatieve (elektromagnetische) straling (van bijvoorbeeld computers, mobiele telefoons en tv toestellen) en andere negatieve invloeden uit de omgeving (wateraders, milieuvervuiling, etc.) en helpt bij het mediteren. Het is een sterk aardende steen voor gebruik tijdens of na spirituele bezigheden. Fysiek werkt rookkwarts pijnstillend, ontkrampend en ontgiftend en heeft een positieve werking op rugklachten, zenuwen, buik, heupen, bekken, benen, hoofdpijn, restless legs syndroom en de geslachtsorganen. Het kan tevens helpen bij het stoppen met roken en andere verslavingen.

Verzorging

Rookkwarts kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Toepassingen

  • Rookkwarts kan op of bij het lichaam gedragen worden, bij voorkeur op de huid.
  • Om stress tegen te gaan kan men in elke hand een rookkwarts houden.
  • Bij pijn kan de steen op de betreffende plek van het lichaam geplaatst worden.
  • Voor een versterkende werking van rug en zenuwen kan de steen als hanger gedragen worden.

Chakra

Basischakra (1e)

Sterrenbeeld

Stier & Steenbok

Chemische eigenschappen

Samenstelling: SiO2, hardheid: 7 & dichtheid: 2,6.

Ook interessant

€ 37,50
€ 45,00
€ 83,50