Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2
 

Saffier ketting

€ 169,50 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd 3-5 werkdagen
Specificaties
Afmetingen (l,b,h) 46 x 0 x 0 cm
Omschrijving

Algemene informatie

De saffier is net als de robijn een variant van het korundmineraal, een mineraal dat zeshoekige cilindervormige kristallen vormt. De rode korund heet robijn en de andere kleuren heten saffier. De stersaffier heeft een stervormig patroon door insluitsels (vaak naalden van rutielkwarts) dat alleen kan worden waargenomen wanneer het licht er op een bepaalde manier invalt. Andere soorten saffier: blauw saffier, geel saffier, groen saffier, indigo saffier, paars saffier, roze saffier, wit saffier, zwart saffier.

Werking

Saffier heeft een sterk effect op de psyche en hersenen. De steen werkt kalmerend, bevordert de geestelijke gezondheid, wijsheid en inzicht. Saffier zorgt voor een heldere geest en stimuleert nuchter, kritisch, doelgericht en geconcentreerd denken en gaat hiermee bepaalde psychische problemen, zoals wanen, hallucinaties en niet coherent kunnen denken, tegen. Saffier beschermt ook tegen psychische aanvallen en mensen die je mentaal proberen te domineren. De steen heeft een kalmerende werking op het lichaam en werkt hierdoor koortsverlagend en pijnstillend en vermindert stress. Verder heeft saffier een positief effect op aandoeningen van de hersenen en zenuwen (bijvoorbeeld epilepsie), ogen, het bloed en de aders.

Blauwe saffier bevordert liefde, waarheid en zuiverheid. De steen harmoniseert de chakra's en haalt negatieve energie weg. Blauwe saffier werkt sterk in op het keel chakra (5e chakra) waardoor het een positief effect heeft op zelfexpressie en communicatie en de schildklier.

Verzorging

Saffier kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Sterrenbeeld

Stier, Maagd, Weegschaal & Boogschutter

Chakra

Afhankelijk van de kleur. Blauwe saffier werkt op het keel chakra (5e) en het voorhoofd chakra (6e) en roze saffier werkt in op het hart chakra (4e).

Chemische eigenschappen

Samenstelling: Al2O3, hardheid: 9 & dichtheid: 4.

Ook interessant

€ 29,50
€ 8,95